Ontmoetingen

In maart stond ik op de kunstbeurs in Cuijk. Geweldig! Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet. Een man raakte ontroerd toen hij een lampje op mijn schilderij richtte, een dame wilde haar Donkersloot voor mijn ‘Lisa’ ruilen en weer een andere vrouw kon niet kiezen uit twee schilderijen. Ze kocht ze daarom allebei! Na een paar uur kreeg ik foto's doorgestuurd met de tekst: 'Helemaal op zijn plek! Erg tevreden.'
's Avonds leverde ik een vrouwenportret af bij Hans. Een mooi huis waar mijn dame sfeer zal brengen. Leuk om al die kleurrijke mensen te ontmoeten.Lees meer »

Verliefd

 

In galerie Artacasa heb ik al vier werkjes verkocht. Het gaat goed! Soms hebben ze zo’n aantrekkingskracht… Een tijdje geleden kwam een jongeman zes keer langs om naar een van mijn vrouwen te kijken. Eigenaresse Wiebke kon er wel om lachen. Twijfel? Nee, de man vond het werk gewoon mooi. Hij was er helemaal verliefd op. Uiteindelijk heeft hij het gekocht! Een kado voor hemzelf!

Lees meer »

Lekker goedkoop…

 

Ik ben door het dek van mijn boot gezakt. Underlayment platen zijn lekker goedkoop maar écht niet geschikt voor buiten… Na een lange zoektocht heb ik mooi hardhout voor nieuwe vlonders gevonden. Gelukkig ben ik ook een handige boottimmerman tegen het lijf gelopen, die geen problemen ziet: ‘Dat zagen we af en dat leggen we even om…’
Nu ik de planken heb, kan ik mijn nieuwste plan ook wel bekendmaken: alle kopers van een schilderij krijgen binnenkort een vaartocht met mijn atelier aangeboden! Als het dek in orde is volgt de uitnodiging.

 

Lees meer »

Exposeren bij jou?

 

Mijn eerste woonkamer-expo is een feit! Een aardige dame had haar huiskamer beschikbaar gesteld en liet daar een aantal van mijn schilderijen zien. Het werd een gezellige avond met vrienden en bekenden én een Prosecco proeverij. Het was een geweldig succes.
Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar.
Lijkt het jou ook leuk om een woonkamer-expo te houden, bijvoorbeeld in combinatie met een housewarming, feestje of een borrel? Neem dan contact met mij op! Heel veel mogelijkheden zijn bespreekbaar.

 

Lees meer »

Spannend

Ik heb een grote stap gezet.

Mijn vaste baan heb ik opgezegd en focus mij nu helemaal op het schilderen en vormgeven. Spannend? Zeker! Toch geeft het ruimte. Ik ben fulltime bezig met mijn passie. De afgelopen maanden heb ik dan ook veel kunnen schilderen. Echt genieten! Af en toe kwam vader zwaan langs om mij gedag te zeggen.

Het voelde als een knipoog: ‘Goed gedaan.’

 
Lees meer »

Brons

Ehhh, niet verder vertellen: ik zat vroeger op pottenbakken...
Ik vond het heerlijk om die klei te kneden en te boetseren, maar het was natuurlijk niet cool om dat in het openbaar te zeggen.

Op mijn zeilvakantie de afgelopen zomer liep ik in het Friese plaatsje Koudum weer die oude liefde tegen het lijf: boetseerwas. Daarmee ben ik thuis verder gegaan en met succes. ik heb hem laten gieten en laat jullie hier trots mijn eerst bronzen beeldje zien!

 

Lees meer »

Boottocht

 

Op een mooie plek in het Amsterdamse Bos heb ik mijn atelier. Het is een woonboot. Onlangs is de onderkant helemaal schoongemaakt en opnieuw in de verf gezet. Een hele onderneming want het gevaarte moest hiervoor naar Aalsmeer. Zes uur heen en zes uur terug.

Het was een spannende tocht. Zo’n vierkante bak is echt niet makkelijk wendbaar. Gelukkig had ik een goede co-schipper voorop die mij door de smalle sloten en een prachtig sluisje heeft geloodst. Mijn boot kan er weer een aantal jaar tegenaan. Voorlopig geen varend atelier, maar genieten van de vaste stek.

Lees meer »

Inez

 

‘Hij kijkt hoe ik mij voel, aan het begin van een ontdekkingsreis…’ Schrijfster en journaliste Inez van Oord viel als een blok voor de indringende blik van de schipper op groot formaat. Tijdens de ARA Art Fair ging zij met dit schilderij naar huis. Verkocht!

In november 2011 werd in Zwijndrecht de ARA Art Fair gehouden. Elk jaar nodigt Ans van der Valk, van de bekende hotelketen, honderd kunstenaars uit om in haar hotel te exposeren. Een prachtige locatie waar ook een aantal van mijn landschappen en portretten een plekje aan de muur hadden gekregen. Het was geweldig om daar een van mijn schippers aan Inez van Oord te overhandigen. Inez is net weer terug van een ontdekkingsreis en heeft daar een prachtig boek over gemaakt.

Lees meer »

Artacasa

 

Zeven kleine portretjes hangen sinds kort in de Amsterdamse galerie Artacasa. Toen de eigenaresse de schilderijtjes voor het eerst zag, was ze meteen enthousiast. Spontaan riep ze: ‘Kijk, hier word ik nou hebberig van.’
De portretten die bij Artacasa te zien zijn, hebben een klein formaat. Ze zijn niet groter dan 15 centimeter. Er zit een visser tussen en een vrouw in rood en paars gekleed. De gezichten spreken boekdelen. Na drie weken kreeg ik goed bericht. Het eerste werk was verkocht! Tip: loop eens binnen bij Artacasa, het is een unieke galerie.

 
Lees meer »

Op naar de ADAF

 

Het is bijna zover. De ADAF op 28 en 29 september a.s.
De folders zijn gevouwen, de kaarten gedrukt… nu alleen nog beslissen welke werken ik meeneem!

Straks beginnen we met opbouwen. De organisatie verwacht dat de beurs circa 6.000 bezoekers zal trekken!
Dat is echt veel. Ik ben benieuwd en heb er erg heel veel zin in.

 

Lees meer »

ADAF

 

Op 28 & 29 september vindt de ADAF (Annual Dutch Art Fair) plaats. Het is de grootste en belangrijkste Nederlandse kunstbeurs geworden, waar kunstenaars zelf hun werk kunnen exposeren en verkopen. De ADAF is – ondanks weer strengere ballotage – helemaal volgeboekt en ik ben één van de 200 kunstenaars die exposeert op deze prestigieuze kunstbeurs!

Ik heb nog kortingskaarten voor deze beurs! Mocht je willen komen, schroom niet me te mailen, dan stuur ik er eentje op. Mail wel meteen je adres erbij!

 
Lees meer »

Kunstmarkt Wageningen

 

 

Op 14 en 15 september kun je mijn werk zien in Wageningen. Leuk als je langskomt!? Ondanks dat er nog een hoop te doen is (flyers maken, kaarten laten drukken ed) heb ik er erg veel zin in. Ook is het altijd spannend om straks de boel op te hangen: met de billen bloot, zo voelt het nog steeds (zal dat ooit overgaan?). Als het dan eenmaal hangt is het heerlijk al m’n werk zo bij elkaar te zien en de reacties te horen van de liefhebbers.

 

 
Lees meer »